Przepis na Małe babeczki cup cakes

Bardzo proste w przygotowaniu babeczki czekoladowe z wiśniami. Przepyszny leciutki
krem do dekoracji tortów i babeczek
, alternatywa dla ciężkiego, słodkiego
amerykańskiego lukru maślanego
a nawet mojego
kremu z czekoladą
. Tym razem przepyszny krem na bazie bitej śmietany, ale z galaretką. Jest smaczny a kolory uzyskacie dodając galaretki. To fajna alternatywa dla tych z Was, którzy mają problem z barwnikami. W dodatku taki
krem jest smaczny
!
Kremem, który wymyśliłam ozdobicie bez problemu torty czy małe babeczki, lekko zastyga, ale jest nadal puszysty, jednak wzór zostaje zawsze w tej samej formie. To dobra wiadomość dla tych, którym z kolei nie bardzo wychodzi
krem budyniowy
. Ten z dzisiejszego przepisu jest absolutnie bez wad, pyszny, lekki a ozdoby wychodzą cudowne! Ostatnio bardzo często przygotowuje takie małe babeczki zamiast placka, każdy podchodzi i podjada kiedy chce a nie ciągle okruszki i nóż brudny. Babeczki to popularna forma małych wypieków. Ich najpopularniejszymi siostrami są amerykańskie muffiny, które przygotowywane są w różnych wariantach smakowych, a tymi najbardziej uwielbianymi są klasyczne waniliowe lub czekoladowe.
Babeczki z rabarbarem to wyśmienita propozycja babeczek z dodatkiem kwaśno słodkiej rośliny. Rabarbar to jedna z najpopularniejszych roślin w okresie letnim. Z jego użyciem najczęściej przygotowywany jest kompot z jabłkami lub truskawkami oraz ciasto drożdżowe, lub jogurtowe. Jest on bardzo popularny w Wielkiej Brytanii i jest on tam powszechnie nazywany rośliną do ciast. Rabarbar im mniej dojrzały tym jest bardziej kwaśny. Dojrzałość rabarbaru rozpoznajemy po jego kolorze, ten zielony z odrobiną koloru czerwono różowego jest niedojrzały, im bardziej różowy, tym bardziej dojrzały. Ten różowy kolor nadaje kompotowi wyjątkowy kolor. Rabarbar jest bardzo zdrowy, jest bogaty w witaminę C, witaminę E oraz witaminę A, a także potas i fosfor. Rabarbarowe muffiny możesz przerobić na bardzo zdrowy wypiek, zamieniając jedynie dwa składniki. Zamiast mąki pszennej tortowej wykorzystaj mąkę pszenną pełnoziarnistą, a zamiast cukru białego użyj ksylitolu lub erytrytolu, możesz nawet wymienić tylko połowę cukru, a babeczki już będą zdrowsze. Takie muffiny idealnie sprawdzą się na drugie śniadanie lub jako dodatek do drugiego śniadania, a także jako podwieczorek i słodka przekąska na przykład na imprezie czy spotkaniu. Przepis na babeczki z rabarbarem jest bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu. Muffiny z rabarbarem możesz wykonać także z dodatkiem truskawek czy kruszonki. Rabarbar świetnie skomponuje się także z jabłkami czy morelami. Możesz eksperymentować z różnymi połączeniami, jednak nie zapomnij wykonać babeczek z samym rabarbarem.
Proste babeczki z rabarbarem idealnie sprawdzą się na wiosenny czy letni szybki i łatwy wypiek. Te małe babeczki są pełne wyśmienitego smaku i aromatu. Z powodzeniem wykonasz je z pomocą dzieci. Małe babeczki na wytrawnie, z dodatkiem bazylii, suszonych pomidorów i mozzarelli. Bardzo smaczne małe tartaletki w sam raz na dwa kęsy. Ostatnio bardzo często przygotowuje takie małe babeczki zamiast placka, każdy podchodzi i podjada kiedy chce a nie ciągle okruszki i nóż brudny. Kremem, który wymyśliłam ozdobicie bez problemu torty czy małe babeczki, lekko zastyga, ale jest nadal puszysty, jednak wzór zostaje zawsze w tej samej formie.

małe babeczki – składniki:

  • 250 g masła
  • 4 łyżki mleka
  • 2 foremki do muffinów(każda po 12)
  • szczypta soli
  • 250 g drobnego cukru do wypieków
  • 24 papilotki do muffinów
  • 4 jajka
  • 250 g mąki

małe babeczki Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

Babeczki wielkości małych babeczek: Przed rozpoczęciem rozgrzej piekarnik do 190 stopni Celsjusza. Następnie należy wymieszać miękkie masło, aż stanie się puszyste. Po dodaniu pozostałych składników wymieszaj jeszcze raz lub na niskich obrotach. Umieść ciasto do połowy wysokości papierowych kubków i papierowych kubków w foremkach. Na rozgrzanym piecu podgrzewaj formy przez 15 do 18 minut. Po ostygnięciu babeczek rozjaśnić według uznania. Sprawdziłam, przepis jest na jednej ze stron. Babeczki świetnie smakują i pięknie rosną bez proszku do pieczenia.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *