Przepis na Makowo- bakaliowe mini babeczki do koszyczka

Składniki na mini babeczki do koszyczka:

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 2 łyżki suchego maku,
  • 100 ml oleju,
  • 2/3 szklanki cukru pudru,
  • 30g skórki pomarańczowej,
  • 200 ml mleka
  • kolorowa posypka i perełki do dekoracji.
  • 1,5 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 100g mieszanki keksowej,
  • 1 tabliczka białej
  • czekolady

mini babeczki do koszyczka Przygotowanie

Zobacz koniecznie: inna receptura

Makowe bułeczki w uchwycie 1. Mieszając mleko, jajka i olej, postępuj z tą samą prędkością. W osobnej misce wymieszaj mąkę, mak, proszek do pieczenia i cukier puder. 2. Do płynnej masy stopniowo dodaję suche składniki. Całkowicie mieszam. Dodaj mieszankę ciasta orzechowego i pomarańczę do ciasta pod koniec. Mieszam. 3. Zrób babeczki, wlewając ciasto do foremek na babeczki, które zostały posypane bułką tartą i nasmarowane. Babeczki należy podgrzewać przez około 25 minut w temperaturze 200 stopni. 4. Czekoladę rozpuszczam pod prysznicem wodnym. Fajne babeczki; wierzch polać polewą czekoladową. Posyp babeczki zachwycającą posypką i perełkami.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *