Składniki na mini babeczki do koszyczka:
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 2 łyżki suchego maku,
- 100 ml oleju,
- 2/3 szklanki cukru pudru,
- 30g skórki pomarańczowej,
- 200 ml mleka
- kolorowa posypka i perełki do dekoracji.
- 1,5 szklanki mąki
- 2 jajka
- 100g mieszanki keksowej,
- 1 tabliczka białej
- czekolady
mini babeczki do koszyczka Przygotowanie
Zobacz koniecznie: inna receptura
Makowe bułeczki w uchwycie 1. Mieszając mleko, jajka i olej, postępuj z tą samą prędkością. W osobnej misce wymieszaj mąkę, mak, proszek do pieczenia i cukier puder. 2. Do płynnej masy stopniowo dodaję suche składniki. Całkowicie mieszam. Dodaj mieszankę ciasta orzechowego i pomarańczę do ciasta pod koniec. Mieszam. 3. Zrób babeczki, wlewając ciasto do foremek na babeczki, które zostały posypane bułką tartą i nasmarowane. Babeczki należy podgrzewać przez około 25 minut w temperaturze 200 stopni. 4. Czekoladę rozpuszczam pod prysznicem wodnym. Fajne babeczki; wierzch polać polewą czekoladową. Posyp babeczki zachwycającą posypką i perełkami.
Dodaj komentarz