lekkie naleśniki – składniki:
- Olej
- szklanki mąki
- Dodatkowo:
- 1.5 szklanki mleka
- pszennej
- Jogurt
- 2 jajka
- Szczypta soli
- 1.5 szklanki wody gazowanej
- 2 łyżki oleju
- rzepakowy
- Ulubione powidła
- Truskawki
- Szczypta cukru
lekkie naleśniki Przygotowanie
Zobacz koniecznie: inny przepis
Lekkie naleśniki z truskawkami i jogurtem Blenderem zmiksuj mocowania odtwarzacza hotcake, aż będzie jednolite, gładkie i mizerne. Pojemnik jest podgrzewany jedną łyżeczką oleju. Patelnia musi być podgrzana. Łyżką kuchenną przenieś kawałek na patelnię i obsmaż z obu stron na jasnobrązowy kolor, około 1,5 minuty, jeśli pojemnik jest wyjątkowo gorący. Nasze ulubione składniki są pakowane w naleśniki.
Dodaj komentarz