Przepis na Kruche ciasteczka z masłem orzechowym, szczyptą soli i gorzką czekoladą

Rewelacyjne w smaku, słodkie a jednocześnie złamane odrobiną soli, z wyczuwalnym masłem orzechowym i gorzką czekoladą, a do tego chrupiące i pyszne.

kruche ciasteczka z masłem orzechowym – składniki:

  • 1 jajo
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 200 g cukru
  • 166 g mąki
  • 125 g masła orzechowego
  • 50 g posiekanej gorzkiej czekolady
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • CIASTO:
  • PONADTO:
  • 110 g masła

kruche ciasteczka z masłem orzechowym Jak przygotować

Zobacz koniecznie: inny przepis

1. Połącz mąkę, sól i pop do pieczenia. 2. Połącz cukier i delikatną margarynę i ubij na gładką masę. 3. Do rozsmarowanej masy dodać masło orzechowe i jajko, zmiksować. 4. Podczas mieszania dodawaj mąkę małymi porcjami. 5. Połącz posiekaną czekoladę. 6. Miskę wypełnioną ciastem należy schłodzić przez 30 minut pod folią. 7. Za pomocą małej łyżeczki uformuj kulkę z odtwarzacza i połóż ją na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 8. Odłóż na bok 10 minut smakołyków w 180 stopniach. 9. Ostudzić w puszce.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *