Do tych ciastek oprócz jabłek można wykorzystać również brzoskwinie
Składniki na kruche ciasteczka z jabłkami:
- Mąka pszenna, 40 dag
- margaryna, 25 dag
- śmietana gęsta(homogenizowana), 18 dag
- żółtka, 3
- proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
- cukier waniliowy, 1
- cukier, 10 dag
- jabłka, 7 sztuk
kruche ciasteczka z jabłkami Przygotowanie
A może spodoba Ci się także: ciasteczka
Aby pokroić, skonsoliduj margarynę, proszek do pieczenia i mąkę. Dodać żółtka, cukier, cukier waniliowy i śmietankę. Skorzystaj z kombinacji. 2 Przeprowadź mieszankę na grubość od 3 do 4 mm. Szklanką rób kółka. 3: Po obraniu jabłek pokrój je na osiem części. Zakładając, że jabłka są większe, można je pokroić na 16 kawałków. Po czwarte, ułóż jabłka na krążkach. Zawinąć. Boki sklejamy patykiem. 5 Piec w temperaturze 350°F przez 5 minut. Od 180 do 200 stopni dostaję około pięćdziesięciu ciasteczek.
Dodaj komentarz