Przepis na Kruche ciasteczka z dziurką

Szybkie, smaczne i niedrogie!

Składniki na kruche ciasteczka z dziurką:

  • żółtka, 2
  • mąka, 2 szklanki
  • masło, 1/2 kostki
  • cukier puder, 3/4 szklanki
  • marmolada
  • cukier waniliowy, 1 opakowanie

kruche ciasteczka z dziurką Jak przygotować:

Zobacz również: inna ciekawa receptura

Do przesączonej na stolnicy mąki dodać margarynę, żółtka, cukier puder i ekstrakt waniliowy. Po wyrobieniu ciasto należy schłodzić przez 30 minut. 2 W tym momencie rozsmaruj masę na grubość 1/3 cm i wytnij w środku otwór. W środku połowy ciasteczek należy zrobić dziurkę. 3 Na wysmarowanej masłem blasze piec ciasteczka przez 10 do 15 minut w temperaturze 200 stopni. 4 Po wystudzeniu ciast marmoladą przyklejamy te bez dziurek do ciasteczek z dziurkami. Skończysz, kiedy go pudrujesz!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *