Szybkie, smaczne i niedrogie!
Składniki na kruche ciasteczka z dziurką:
- żółtka, 2
- mąka, 2 szklanki
- masło, 1/2 kostki
- cukier puder, 3/4 szklanki
- marmolada
- cukier waniliowy, 1 opakowanie
kruche ciasteczka z dziurką Jak przygotować:
Zobacz również: inna ciekawa receptura
Do przesączonej na stolnicy mąki dodać margarynę, żółtka, cukier puder i ekstrakt waniliowy. Po wyrobieniu ciasto należy schłodzić przez 30 minut. 2 W tym momencie rozsmaruj masę na grubość 1/3 cm i wytnij w środku otwór. W środku połowy ciasteczek należy zrobić dziurkę. 3 Na wysmarowanej masłem blasze piec ciasteczka przez 10 do 15 minut w temperaturze 200 stopni. 4 Po wystudzeniu ciast marmoladą przyklejamy te bez dziurek do ciasteczek z dziurkami. Skończysz, kiedy go pudrujesz!
Dodaj komentarz