Przepis na Kruche ciasteczka z bakaliami

Składniki na kruche ciasteczka z bakaliami:

  • Mieszanka studencka(bakalie),
  • Masa krówkowa
  • polewa czekoladowa
  • 250g mąki
  • Ciasto kruche:
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • pszennej
  • 120g masła lub margaryny
  • Dodatki do ciastek:
  • 2 łyżki mleka
  • szczypta soli
  • lub można stworzyć własną mieszankę z ulubionych bakali. Np: orzechy
  • 80g cukru

kruche ciasteczka z bakaliami Jak zrobić

Zobacz również: babeczki borówkowe

Ciasto na kruche ciasteczka z rodzynkami: Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do miski. Masło, mleko, cukier, cukier waniliowy i sól są ugniatane ręcznie; możesz sobie pomóc za pomocą blendera. Jednak najlepiej sprawdzają się w tym ręce. Zagniecioną mieszankę należy przechowywać w lodówce przez 20 do 30 minut. Na posypanym mąką stole rozwałkuj ciasto na grubość 3-4 milimetrów. Do krojenia ciasta użyj szklanki o średnicy od 6 do 7 centymetrów. Powinny być podgrzewane, aż staną się jasne i klarowne, przez siedem minut w temperaturze 180 oC na wcześniej nagrzanym piecu. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wyciągamy, odstawiamy, żeby ostygło, a następnie w tym momencie na środku kładziemy masę krówkową, zostawiając 1/2 do 1 cm linii. Msza została objęta przez różnych uczniów. Po rozpuszczeniu lukru polać nim smakołyki. Weź udział w posiłku.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *