Przepis na Kruche ciasteczka kokosowe

Kruche, bardzo kokosowe małe co nieco do kawy czy herbaty. Przygotowanie takich ciasteczek to świetna zabawa nie tylko dla dzieci.

kruche ciasteczka kokosowe – lista składników:

  • 4 łyżki śmietany 18% (gęstej)
  • 50 g drobnego cukru
  • 200 g masła lub margaryny
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 300 g mąki tortowej
  • 10 g cukru waniliowego
  • 2 żółtka
  • 100 g cukru pudru
  • Marmolada wieloowocowa do przełożenia

kruche ciasteczka kokosowe Jak przygotować

Zobacz koniecznie: inna receptura

1 Połącz cukry, krople kokosowe i mąkę. Po zrobieniu wgłębienia dodajemy pozostałe składniki – posiekane masło, śmietanę i żółtka. Upewnij się, że wszystko jest dokładnie wymieszane. Umieść folię antypoślizgową na wierzchu i zamrażaj przez 20 minut. Po tym czasie posypać mąką całą półkę. Z ciasta uformować ciasto o grubości około 5 mm. Dzielimy smakołyki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Po ostygnięciu posmarować galaretką po 10 minutach pieczenia konwekcyjnego w temperaturze 180°C.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *