Kruche, bardzo kokosowe małe co nieco do kawy czy herbaty. Przygotowanie takich ciasteczek to świetna zabawa nie tylko dla dzieci.
kruche ciasteczka kokosowe – lista składników:
- 4 łyżki śmietany 18% (gęstej)
- 50 g drobnego cukru
- 200 g masła lub margaryny
- 100 g wiórków kokosowych
- 300 g mąki tortowej
- 10 g cukru waniliowego
- 2 żółtka
- 100 g cukru pudru
- Marmolada wieloowocowa do przełożenia
kruche ciasteczka kokosowe Jak przygotować
Zobacz koniecznie: inna receptura
1 Połącz cukry, krople kokosowe i mąkę. Po zrobieniu wgłębienia dodajemy pozostałe składniki – posiekane masło, śmietanę i żółtka. Upewnij się, że wszystko jest dokładnie wymieszane. Umieść folię antypoślizgową na wierzchu i zamrażaj przez 20 minut. Po tym czasie posypać mąką całą półkę. Z ciasta uformować ciasto o grubości około 5 mm. Dzielimy smakołyki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Po ostygnięciu posmarować galaretką po 10 minutach pieczenia konwekcyjnego w temperaturze 180°C.
Dodaj komentarz