babeczki z serkiem i łososiem – lista składników:
- 2 garści rzeżuchy
- 1 płaska łyżeczka soli
- 250 g mąki
- 400 g serka naturalnego
- 1 pęczek rzodkiewek
- 2 żółtka
- 100 g łososia
- 150 g margaryny
- sól
- 1 puszka nimi groszku
- pszenna
babeczki z serkiem i łososiem Jak przygotować
Zobacz również: jabłkowe babeczki
Łosoś, cheddar i margaryna tworzą świeże herbatniki. Z mąki, margaryny, żółtek, soli i wody zagnieść kruche ciasto. W razie potrzeby dodać trochę zimnej wody lub śmietanki. Wyjmij ciasto i użyj go do wyłożenia foremek na babeczki. Podgrzewać przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni w nagrzanym piekarniku. Połącz normalny cheddar, zmielone i całkowicie rozgniecione rzodkiewki i pokrój rzeżuchę. Sezonuj kiedy chcesz. Łososia kroimy na trzy części i smażymy na patelni grillowej. Po ostygnięciu rozdrabniamy je widelcem. Aby babeczki nie zmiękły, przygotuj je przed podaniem. Na kruchym cieście łosoś, groszek i kremowy cheddar powinny zacząć.
Dodaj komentarz