Przepis na Kruche babeczki z serkiem i łososiem

babeczki z serkiem i łososiem – lista składników:

  • 2 garści rzeżuchy
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 250 g mąki
  • 400 g serka naturalnego
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 2 żółtka
  • 100 g łososia
  • 150 g margaryny
  • sól
  • 1 puszka nimi groszku
  • pszenna

babeczki z serkiem i łososiem Jak przygotować

Zobacz również: jabłkowe babeczki

Łosoś, cheddar i margaryna tworzą świeże herbatniki. Z mąki, margaryny, żółtek, soli i wody zagnieść kruche ciasto. W razie potrzeby dodać trochę zimnej wody lub śmietanki. Wyjmij ciasto i użyj go do wyłożenia foremek na babeczki. Podgrzewać przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni w nagrzanym piekarniku. Połącz normalny cheddar, zmielone i całkowicie rozgniecione rzodkiewki i pokrój rzeżuchę. Sezonuj kiedy chcesz. Łososia kroimy na trzy części i smażymy na patelni grillowej. Po ostygnięciu rozdrabniamy je widelcem. Aby babeczki nie zmiękły, przygotuj je przed podaniem. Na kruchym cieście łosoś, groszek i kremowy cheddar powinny zacząć.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *