Przepis na Kruche babeczki z serem

Składniki na kruche babeczki z serem:

  • 200g białego
  • 2szkl. mąki
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany
  • kilka kropel aromatu cytrynowego
  • 1 płaska łyżka mąki
  • sera
  • lukier (3 łyżki cukru pudru utarte z ok. 1-1,5 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka budyniu (proszek)
  • 1szkl. cukru-pudru
  • czekolady
  • 3 żółtka
  • 125g miękkiego masła
  • pszennej
  • 3 płaskie łyżki cukru pudru
  • kilka kostek białej
  • ziemniaczanej
  • 150g zimnej margaryny
  • 3 jajka

kruche babeczki z serem Przygotowanie:

Zobacz również: babeczki z łososiem

Aby przygotować kruche herbatniki, przesącz mąkę do dużej miski i udekoruj kruchymi skorupkami z sera cheddar. Posypać cukrem pudrem i pokrojoną margaryną. Do ubitych białek dodać łyżkę śmietany i szybko wymieszać, aby ciasto się połączyło. Zawiń mieszankę w folię spożywczą, uformuj z niej kulę i włóż do lodówki na 30 minut. Po tym czasie rozwałkuj ciasto na placek o grubości około 5 mm. Foremki na babeczki, które zostały posypane mąką i posmarowane masłem, wyłóż szklanką wyciętymi z masy kółkami. Przygotuj ciała na około dziesięć minut w temperaturze 180 stopni. Mieszanka białego cheddara w masie. Z żółtkami utrzeć wrażliwą margarynę. Dostępny jest biały cheddar. W trakcie dodawaj cukier puder. Następnie dodać mąkę ziemniaczaną i budyń w proszku. Na koniec dodaj kilka kropel zapachu do pałkarza. Wciśnij mieszankę cheddar do utwardzonych białek. Ponownie włóż babeczki do grilla i posyp je masą cheddar. W 180 stopniach zaplanuj około 20 minut. Powstałe babeczki ostudzić i wyjąć z foremek. Wzbogacić zmiękczoną czekoladą i lukrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *