Przepis na Kruche babeczki z owocami i bezą

kruche babeczki z owocami – lista składników:

  • 1 szklanka wiśni
  • 2 żółtka
  • 1/2 kostki margaryny
  • 200 g mąki
  • kilka truskawek
  • 1/2 opakowania budyniu + 1 łyżka cukru + 1 szklanka mleka
  • 4 łyżki cukry pudru
  • 2 białka + 1/2 szklanki cukru

kruche babeczki z owocami Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Ciasteczka kruche z żywnością liściastą są wytwarzane przez włączenie żółtek jaj, cukru, margaryny i mąki do ciasta. Jeśli główny, dodaj śmietanę lub zimną wodę. Ciasto po ostygnięciu przełożyć do foremek. W nagrzanym piekarniku piec około 20 minut w 180 stopniach. Aby ugotować budyń, postępuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Aby uzyskać stałą, musującą pianę, skonsoliduj cukier i białka jaj. Do ułożonych babeczek włożyć łyżkę ziemi łyżką budyniu, całość pokryć pianką z białek. Beza powinna być pieczona w temperaturze 170 stopni przez 20 do 30 minut lub do momentu, aż będzie lekko złota. Weź udział w swojej uczcie.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *