Przepis na Kruche babeczki z kremem z białej czekolady

Mój numer jeden wśród kruchych babeczek. Babeczki są idealnie wypieczone i delikatne. Krem to po prostu petarda i eksplozja smaków. Dla kogoś kto wielbi białą czekoladę tak jak ja smak będzie strzałem w dziesiątkę. Biała czekolad w połączeniu z serkiem mascarpone i śmietanką stanowi idealną kompozycję.

babeczki z kremem z białej czekolady – lista składników:

  • 16 g cukru waniliowego
  • 3 żółtka
  • Babeczki (16 szt):
  • 0,5 szklanki śmietanki 30% (można użyć 36%)
  • Krem:
  • 5 łyżek cukru pudru (z czubkiem)
  • 150 g masła lub margaryny maślanej
  • 250 g serka mascarpone
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 100 g białej czekolady
  • 1 ¾ szklanki mąki pszennej

babeczki z kremem z białej czekolady Jak zrobić

Zobacz także: kruche ciasteczka orkiszowe

1. Do miski przesiać cukier puder i mąkę pszenną. Do wanilii należy również dodać cukier. Powinieneś dodać trochę żółtek i masła. Upewnij się, że wszystko jest dokładnie wymieszane. Zawiń masę szczelnie w folię samoprzylepną, formując kulę. 40 do godziny w lodówce wystarczy. Następnie przykleja się wysmarowane masłem foremki, które w moim przypadku mają średnicę 7 cm. W nagrzanym piekarniku do 175°C piec przez około osiem minut. W zależności od naszego piekarnika babeczki można upiec wcześniej. Jeśli krawędzie są obecnie brązowe, naprawdę musimy mieć oko. Gdy czekolada zmięknie, pozwól jej ostygnąć pod prysznicem wodnym. Kremówkę utwardzić cukrem pudrem. Dodaj ostudzoną czekoladę i cheddar z mascarpone. Połącz wszystko, mieszając wszystko razem. Babeczki po ostygnięciu napełnij kremem. Schładzamy w lodówce. Do przygotowania kremu użyłam śmietanki 30%. Krem był bardziej płynny w porównaniu do kremu 36%. W każdym razie nic się nie upłynniło, bo ładnie zgęstniało w lodówce.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *