babeczki z kremem budyniowym – składniki:
- Ciasto:
- pszennej
- łyżeczka ekstraktu waniliowego.
- 1 budyń śmietankowy,
- 2 szklanki mąki
- 1 kostka masła
- Masa:
- 2 szklanki mleka
- 1/2 szklanki cukru pudru,
- 1 szklanka cukru.
- 4 żółtka,
- 1 tabliczka czekolady.
- 1 kostka masła
babeczki z kremem budyniowym Jak zrobić
Zobacz również: owsianka na zimno
Babeczki z kremem budyniowym, które wyglądają jak kruche ciasteczka Przesiej mąkę i dodaj pokrojoną margarynę. Rozpowszechniliśmy cukier. Dodaje się białka jaj. Uwzględnij klasyczny smak waniliowy. Zagnieść ciasto rękami. Wynieś porcję masy i użyj rąk, aby uformować ją w kulkę. W tym celu oprawiliśmy kształt. Pieczemy w 170 stopniach przez 20 minut. Budyń należy gotować w mleku z maksymalnie trzema łyżkami cukru. Zaglądamy do niego. Cukier i margarynę należy połączyć tak, aby powstał pierzasty klej. Rozpuść tabliczkę czekolady pod prysznicem wypełnionym wodą. Czekoladę i masło połączyć ze schłodzoną masą budyniową. Krem wyłożyć na wierzch babeczek.
Dodaj komentarz