Składniki na babeczki z czarną porzeczką:
- jajko
- porzeczkami
- łyżeczka sody oczyszczonej
- 12,5 g dobrego masła
- masło do foremek i bułka
- 1/3 szklanki cukru pudru
- po 3 łyzki mąki
- słoik domowego dżemu z czarnej porzeczki
- łyżka masła
- tarta
- łyżka kwaśnej śmietany
- 300 g maki tortowej typ 500
babeczki z czarną porzeczką Przygotowanie:
A może spodoba Ci się także: babeczki z ciasta filo
Babeczki kruche z posypką: Aby przygotować babeczki z kruchego ciasta z czarnej porzeczki, wysmaruj masłem formę na muffinki i posyp ją bułką tartą. Po przefiltrowaniu mąki i sody oczyszczonej do miski dodaj proszek. Z masłem i śmietaną ubij jajko. Delikatnie masuję ciasto. Schładzałam je przez trzydzieści minut. Rolada jest cięta na koła. Podałam kromki ciasta. Do środka włożyłam łyżkę dżemu. Do posypania babeczek użyto mąki, cukru i margaryny, które niedawno dodałeś do jednej. W temperaturze 180°C podgrzewać przez 25 minut.
Dodaj komentarz