Przepis na Kruche babeczki z czarną porzeczką

Składniki na babeczki z czarną porzeczką:

  • jajko
  • porzeczkami
  • łyżeczka sody oczyszczonej
  • 12,5 g dobrego masła
  • masło do foremek i bułka
  • 1/3 szklanki cukru pudru
  • po 3 łyzki mąki
  • słoik domowego dżemu z czarnej porzeczki
  • łyżka masła
  • tarta
  • łyżka kwaśnej śmietany
  • 300 g maki tortowej typ 500

babeczki z czarną porzeczką Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: babeczki z ciasta filo

Babeczki kruche z posypką: Aby przygotować babeczki z kruchego ciasta z czarnej porzeczki, wysmaruj masłem formę na muffinki i posyp ją bułką tartą. Po przefiltrowaniu mąki i sody oczyszczonej do miski dodaj proszek. Z masłem i śmietaną ubij jajko. Delikatnie masuję ciasto. Schładzałam je przez trzydzieści minut. Rolada jest cięta na koła. Podałam kromki ciasta. Do środka włożyłam łyżkę dżemu. Do posypania babeczek użyto mąki, cukru i margaryny, które niedawno dodałeś do jednej. W temperaturze 180°C podgrzewać przez 25 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *