Przepis na Kruche babeczki z bezą

kruche babeczki z bezą – składniki:

  • 100 g cukru pudru
  • ulubiony owoc (brzoskwinia
  • kukurydzianej
  • 100 g masła
  • 2 jajka
  • pół łyżeczki mąki
  • cukier wanilinowy
  • pół łyżeczki octu
  • szczypta soli
  • 200 g mąki

kruche babeczki z bezą Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka

Cytrynowe bezowe ciastka kruche Oddzielić żółtka od białek. Przesianą mąkę łączymy w misce z białkami, masłem, cukrem waniliowym i szczyptą soli. Owiń ciasto folią, obrób i wstaw do lodówki na 15 minut. Po tym czasie wyjąć ciasto i rozwałkować na grubość 0,5 cm. W przygotowanej mieszance wykonuj kółka, delikatnie posmarowując kokilki margaryną i natłuszczając je. W kokilkach wciśnij pierścienie w boki i spód formy. Przez 12 minut przygotowywać w opiekaczu nagrzanym do 180 C. W międzyczasie założymy bezę. Dodaj mąkę kukurydzianą i ocet do białek i dalej ubijaj, aż wszystko się połączy. Dodaj cukier puder i dalej ubijaj, aż powstanie sztywna piana. Gdy babeczki nieco ostygną, udekoruj je brzoskwinią lub innym naturalnym produktem pokrojonym na małe kawałki. Aby przykryć owoce, wyciśnij na babeczki przygotowaną już bezę białkową na bazie pianki. Wierzch można udekorować cynamonem i cukrem pudrem. Piec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 150 C.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *