Przepis na korzenne naleśniki z nadzieniem twarogowo-bananowym

piernik zaklęty w naleśniku 🙂

naleśniki z nadzieniem – składniki:

  • Nadzienie:
  • przyprawa korzenna, 2 łyżeczki
  • banany, 2 duże
  • Miód, 2 łyżeczki
  • przyprawa korzenna do nadzienia, 0,5 łyżeczki
  • naleśniki, nie podaję przepisu, bo każdy ma jakiś swój sprawdzony
  • cukier, 2 łyżeczki
  • twaróg, 25 dag
  • mleko, 3 łyżki

naleśniki z nadzieniem Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: gofry z bitą śmietaną i owocami

Dodaj dwie łyżeczki aromatów do mieszanki i obsmaż naleśniki. 2 Zmiksuj banany na gładką masę. Masę bananową dodać do twarogu, mleka, cukru, miodu i aromatów i wszystko dokładnie zmiksować. Zwiń trzy naleśniki z nadzieniem bananowo-twarogowym. Wierzch można posypać cynamonem lub polać polewą czekoladową. 4 Wielka uczta!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *