Przepis na Kolorowe babeczki z czekoladą w środku

Muffinki halloweenowe to świetny pomysł na smaczne łakocie dla dzieci. Babeczki z czekoladą są dobre jako dodatek do kawy i herbaty. Przepis na muffinki halloweenowe jest prosty, dlatego nie musisz mieć dużego doświadczenia kulinarnego, aby je przygotować. Do zrobienia babeczek potrzebne Ci będą następujące produkty spożywcze: mąka pszenna, olej rzepakowy, cukier, czekolada, kakao, proszek do pieczenia, śmietana kremówka, serem mascarpone, konfitura wiśniowa, barwnik spożywczy pomarańczowy.
Jak zrobić muffinki halloweenowe? Do miski wbij jajka, dodaj cukier i ubij do powstania białej masy. Wlej olej, przesiej mąkę pszenną, proszek do pieczenia, kakao i posiekaną czekoladę, wymieszaj dokładnie. Formę do muffinek wyłóż papilotami. Napełnij papilotki do 1/4 wysokości ciastem, dodaj łyżkę dżemu wiśniowego i uzupełnij ciastem do 3/4 wysokości formy. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 20 minut. Wystudź babeczki. W misce umieść śmietanę, serek mascarpone i barwnik spożywczy, ubij do powstania sztywnej piany. Przełóż krem w rękaw cukierniczy i udekoruj babeczki. Babeczki przechowuj w lodówce.
Jajka użyte do przygotowania babeczek to doskonałe źródło pełnowartościowego białka zwierzęcego. Jajka są bardzo dobrym źródłem składników mineralny i witamin rozpuszczalnych w tłuszczach. Witaminy zawarte w jajkach to witamina A, D i E. Składniki mineralne, które jajka zawierają to cynk, żelazo, miedź czy potas. Witamina A wpływa na wiele procesów w organizmie człowieka. Powinniśmy pilnować, aby jej dzienne spożycie było na odpowiednim poziomie. Luteina i zeaksantyna, której jajka są źródłem, wpływają korzystnie na plamkę żółtą, zapobiegając jej zwyrodnieniu. Kakao jest bardzo dobrym źródłem magnezu i jednonienasyconych kwasów tłuszczowych. Kakao ma działanie uspokajające i nie powinno się go podawać w dużej ilości dzieciom i osobom starszym.
Podsumowując pyszne babeczki możesz podać jako deser do kawy i herbaty podczas święta duchów. Możesz także wykorzystać prosty przepis na babeczki i zamiast pomarańczowego kremu udekorować babeczki lukrem. Babeczki są dobre do spożycia bezpośrednio po przygotowaniu. Kruche babeczki z czekoladą to idealne małe co nieco na spotkanie z przyjaciółmi. Jeśli macie ochotę na babeczki, to polecam Wam
kruche babeczki z czekoladą
. Tego typu wypieki można często kupić w cukierni, z nadzieniem czekoladowym albo kajmakowym, latem za to takie babeczki najlepiej smakują z budyniem i owocami. Dzisiaj jednak pozostanę przy wersji czekoladowej. Babeczki są kruche, wypełnione odrobiną dżemu oraz musem czekoladowym, a z wierzchu ozdobione orzeszkiem.
Kruche babeczki z czekoladą
to idealne małe co nieco na spotkanie z przyjaciółmi. W zależności od upodobań możecie przygotować babeczki bardziej słodkie lub mniej (wykorzystując czekoladę deserową). Jeśli macie ochotę, to babeczki możecie również udekorować owocami, tak jak
tartę z malinami
. Smacznego. Babeczki z czekoladą są dobre jako dodatek do kawy i herbaty. Przygotowałam rewelacyjny przepis na
orzechowe batoniki bez cukru
, idealne dla dzieci i dla dorosłych. Zamiast kupować gotowe batoniki, słodzone i z różnymi dodatkami, możecie w domu przygotować własne. Prócz orzechów, możecie
dodać suszone owoce,
a całość polać roztopioną czekoladą (np. deserową lub białą). W wersji bez dodatków orzechowe batoniki smakują jak… orzechy w formie batonika. Nie ma tu wielkiego odkrycia, ale forma jest wygodniejsza do spakowania do torebki czy plecaka.
Jeśli zaś postanowicie polać
orzechowe batoniki
czekoladą albo dodać do nich wspomniane owoce to nigdy nie sięgniecie już po kupne. 🙂 Są rewelacyjne i o wiele zdrowsze. Polecam Wam też
razowe babeczki z czekoladą
oraz
ciasteczka owsiane
(słodkie). Smacznego. Polecam Wam też razowe babeczki z czekoladą oraz ciasteczka owsiane (słodkie). Jeśli macie ochotę na babeczki, to polecam Wam kruche babeczki z czekoladą .

babeczki z czekoladą – składniki:

  • 3 łyżki kulek czekoladowych,
  • 75 ml wody,
  • 1 op. ciasta do babeczek,
  • 12 szt. foremek papierowych
  • 2 jajka
  • 150 g margaryny

babeczki z czekoladą Jak zrobić:

Zobacz również: inna receptura

Nadziewane czekoladą, energetyczne babeczki w środku. Rozgrzej piec do 180 stopni i umieść dwanaście papierowych foremek na blasze do pieczenia. Przed równym rozłożeniem czekoladowych kulek, całkowicie zmiksuj jajka, schłodzoną, rozpuszczoną margarynę i wodę za pomocą blendera. Z około 2 łyżkami ciasta w każdej foremce upiecz ciasto. Babeczki powinny ostygnąć przez 18 minut na środkowej półce po wyjęciu z opiekacza. Dodaj 50 mililitrów spieniającej się wody do 5 łyżek cukru pudru, aby uzyskać lukier. Łączymy cukier puder i gotującą się wodę, aby zrobić lukier. Dolewamy więcej wody, jeśli lukier będzie za gęsty. Następnie lukrujemy schłodzone babeczki i rozjaśniamy je błyszczącymi kuleczkami i posypką.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *