kakaowe naleśniki – składniki:
- cukier puder (do posypania)
- 1-2 łyżki cukru kokosowego
- 1 szklanka wody mineralnej gazowanej
- 2 szklanki mąki
- pszennej
- banan
- 2 łyżki kakao
- 3-4 łyżki cukru kokosowego
- szczypta soli
- 1 szklanka mleka
- 2-3 łyżki oleju
- 250 g serka mascarpone
- 2 budynie śmietankowe
- 3 jajka
- 900 ml soku przecierowego z bananem
kakaowe naleśniki Jak przygotować:
Zobacz również: ciasteczka z okienkiem
Ciasto: Naleśniki z budyniem i kakao Ciasto naleśnikowe powinno odpocząć przez 20 do 30 minut. Ubij jajka, aby połączyć wodę mineralną z mlekiem. Należy dodać kakao, szczyptę soli i cukier kokosowy. Na koniec dodaj olej, aż ciasto będzie gładkie i jednolite. Ciasto należy przechowywać przez 20 do 30 minut.
Dodaj komentarz