Przepis na Kakaowe naleśniki z budyniowym kremem

kakaowe naleśniki – składniki:

  • cukier puder (do posypania)
  • 1-2 łyżki cukru kokosowego
  • 1 szklanka wody mineralnej gazowanej
  • 2 szklanki mąki
  • pszennej
  • banan
  • 2 łyżki kakao
  • 3-4 łyżki cukru kokosowego
  • szczypta soli
  • 1 szklanka mleka
  • 2-3 łyżki oleju
  • 250 g serka mascarpone
  • 2 budynie śmietankowe
  • 3 jajka
  • 900 ml soku przecierowego z bananem

kakaowe naleśniki Jak przygotować:

Zobacz również: ciasteczka z okienkiem

Ciasto: Naleśniki z budyniem i kakao Ciasto naleśnikowe powinno odpocząć przez 20 do 30 minut. Ubij jajka, aby połączyć wodę mineralną z mlekiem. Należy dodać kakao, szczyptę soli i cukier kokosowy. Na koniec dodaj olej, aż ciasto będzie gładkie i jednolite. Ciasto należy przechowywać przez 20 do 30 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *