Przepis na Kakaowe – białe babeczki z rabarbarem

białe babeczki – składniki:

  • 1 /4 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 łyżki z dużym czubkiem margaryny
  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżeczka z czubkiem gorzkiego kakao
  • 1 łodyga rabarbaru
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

białe babeczki Jak przygotować

Zobacz również: inna receptura

Kakao-białe babeczki z rabarbarem są świetne, a rabarbar należy umyć i drobno posiekać przed włożeniem do durszlaka, aby odciekł. Po rozpuszczeniu margaryny pozostaw do ostygnięcia w naczyniu. Przygotuj ciasto z wyprzedzeniem: w misce połącz cukier z oddzieloną mąką i proszkiem do pieczenia. Łyżką dokładnie wymieszaj mleko i schłodzoną margarynę. Ciasto dzieli się na pół. Jeszcze raz wymieszaj przed dodaniem mąki do jednego i kakao do następnego. W silikonowych foremkach nałóż ciemne ciasto na białe i delikatnie wymieszaj np. małą szpatułką. Na wierzchu ułożyć pokrojony w plastry rabarbar, piec około 30 minut w temperaturze 200 stopni na rozgrzanym piecu. Posypać cukrem pudrem tuż przed podaniem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *