Przepis na Jagodowe muffinki

Łatwe w przygotowaniu pachnące leśnymi owocami babeczki to fajny pomysł na przygotowanie sezonowego ciasteczka z owocami. Są świetną słodką przekąską każdego wyjazdu i powinny znaleźć się w każdym piknikowym koszyczku.

jagodowe muffinki – składniki:

  • 340g mąki pszennej
  • Dodatkowo:
  • 100g margaryny
  • 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 2 jajka
  • 150g leśnych jagód
  • 200ml mleka
  • cukier puder do posypania muffinek
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 150g cukru

jagodowe muffinki Jak przygotować:

Zobacz także: inny przepis

1. Przesianą mąkę i proszek do pieczenia należy dokładnie wymieszać w dużej misce. W pojemniku rozdrobnić margarynę. 2. Umyj jagody i osusz je.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *