Łatwe w przygotowaniu pachnące leśnymi owocami babeczki to fajny pomysł na przygotowanie sezonowego ciasteczka z owocami. Są świetną słodką przekąską każdego wyjazdu i powinny znaleźć się w każdym piknikowym koszyczku.
jagodowe muffinki – składniki:
- 340g mąki pszennej
- Dodatkowo:
- 100g margaryny
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego
- 2 jajka
- 150g leśnych jagód
- 200ml mleka
- cukier puder do posypania muffinek
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 150g cukru
jagodowe muffinki Jak przygotować:
Zobacz także: inny przepis
1. Przesianą mąkę i proszek do pieczenia należy dokładnie wymieszać w dużej misce. W pojemniku rozdrobnić margarynę. 2. Umyj jagody i osusz je.
Dodaj komentarz