Przepis na Jabłkowo kokosowe muffinki

kokosowe muffinki – składniki:

  • 60g wiórków kokosowych
  • 1,5 szklanki białego cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 2 średnie jabłka
  • 125g margaryny
  • 1 szklanka mleka
  • 2 i 1/3 szklanki mąki
  • 2 jajka

kokosowe muffinki Jak zrobić:

Zobacz także: inna receptura

Ciasteczka jabłkowo-kokosowe: W rondelku upłynnij margarynę i pozwól jej ostygnąć. Połącz mleko i jajka ze schłodzoną, ostudzoną margaryną. Połącz mąkę, biały i cukier waniliowy, proszek do pieczenia i krople kokosowe w jednej misce. Mleko, margarynę i jajka wlać do miski z wymieszanymi rzeczami sypkimi i proszkowymi. W misce całkowicie skonsoliduj wszystkie mocowania. Po obraniu jabłek pokroić je w drobną kostkę. Dodaj pokrojone jabłka do miski, w której zostały wcześniej wymieszane pozostałe składniki na muffinki. Dodatkowe jabłka należy delikatnie wmieszać do surowego ciasta. Blachę do pieczenia muffinek wyłożyć papierowymi papilotkami. Napełnij foremki surową mieszanką jabłkowo-kokosową. Przygotuj herbatniki, umieszczając blachę do pieczenia ze wszystkimi otworami na herbatniki wypełnionymi mieszanką w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 30 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *