Zapraszam na smaczne gofry. Gofry przygotowałam na serku homogenizowanym z tartym jabłkiem. Polecam.
jabłkowe gofry – składniki:
- 1 jajko
- 1/2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
- 1 serek homogenizowany waniliowy ( 200 g)
- olej do gofrownicy
- cukier puder do posypania
- 2 średnie jabłka
- 6 łyżek mąki lekkostrawnej z pradawnej pszenicy
- 1 łyżka oleju
- 8 łyżek mąki jaglanej
jabłkowe gofry Jak zrobić
Zobacz również: inna receptura
1. Obrane jabłka zetrzeć do miski na tarce do warzyw. Dodaj olej, ser i jajko. Przesiana mąka i proszek do pieczenia są teraz włączone. Po podgrzaniu gofrownicy olej ją smaruje. Po upieczeniu na złoty kolor gofry studzimy na papierze. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Dodaj komentarz