Przepis na Jabłkowe gofry

Zapraszam na smaczne gofry. Gofry przygotowałam na serku homogenizowanym z tartym jabłkiem. Polecam.

jabłkowe gofry – składniki:

  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
  • 1 serek homogenizowany waniliowy ( 200 g)
  • olej do gofrownicy
  • cukier puder do posypania
  • 2 średnie jabłka
  • 6 łyżek mąki lekkostrawnej z pradawnej pszenicy
  • 1 łyżka oleju
  • 8 łyżek mąki jaglanej

jabłkowe gofry Jak zrobić

Zobacz również: inna receptura

1. Obrane jabłka zetrzeć do miski na tarce do warzyw. Dodaj olej, ser i jajko. Przesiana mąka i proszek do pieczenia są teraz włączone. Po podgrzaniu gofrownicy olej ją smaruje. Po upieczeniu na złoty kolor gofry studzimy na papierze. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *