Przepis na Indyjskie pączki

Kolejna nasza propozycja pączków. Jest to tradycyjny deser indyjski…mleczne pączki w syropie z kardamonem. Jest to oczywiście uproszczona wersja. W oryginale powinny być z serem khoya, moczone w wodzie różanej z szafranem i kardamonem:)

indyjskie pączki – składniki:

  • 2 łyżeczki mąki,
  • 1/2 kg cukru,
  • ziarna kardamonu
  • 100 ml wody,
  • 10 dkg mleka w proszku,
  • olej,
  • szczypta soli,
  • 5 łyżek mleka,
  • 2 dkg zmielonych pistacji,

indyjskie pączki Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Dodaj mleko w proszku, sól i mąkę. Dodaj pistacje i mleko. Zrobić ciasto. Zrób małe kulki. Kulki smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor, następnie odsączamy na papierowym ręczniku. 2 Dodaj kardamon, cukier i wodę do syropu i zagotuj. Zmniejsz ciepło. Podgrzewaj pączki przez pięć minut w syropie. Wykorzystując sitko, kanał. Weź udział w posiłku…


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *