Gofry z serka wiejskiego są nawet lepsze niż z mleka! Podane z serkiem waniliowym i owocami są idealne na śniadanie. Wychodzą nawet w gofrownicy o mniejszej mocy
gofry z serka wiejskiego – składniki:
- Sól – szczypta
- Ulubione dodatki
- Mąka tortowa – 80g
- Proszek do pieczenia – pół łyżeczki
- Mleko – 2 łyżki
- Jajka – 2
- Cukier – 30g
- Serek wiejski – 200g
- Mąka owsiana – 25g
- Olej – 3 łyżki
gofry z serka wiejskiego Przygotowanie
A może spodoba Ci się także: owsianka z maslem orzechowym
Lekko ubij jajka. Należy dodać mleko, ser, olej, cukier, mąkę, sól i proszek. Dołącz do wszystkiego całkowicie. Włóż ciasto do nagrzanej gofrownicy. Ciasto ładnie urośnie i wyleje się z gofrownicy, jeśli zrobisz go za dużo, tak jak moje ciasto. Z tego agregatu powinno zmieścić się siedem lub osiem gofrów. można podawać z pudrem, dżemem, owocami lub sosem klonowym. Ten z owocami i serkiem waniliowym jest moim ulubionym. Listę potraw znajdziesz na moim blogu 🙂
Dodaj komentarz