Przepis na Dyniowe muffinki z jabłkami i kruszonką

muffinki z jabłkami i kruszonką – lista składników:

  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1/5 łyżeczki sody,
  • 6 łyżek dyniowego puree,
  • 0,5 szklanki mleka
  • 300 gram mąki
  • 170 gram cukru,
  • 4-5 jabłek
  • 3 jajka
  • 50 gram masła
  • 150 gram masła
  • 75 gram mąki
  • 30 gram cukru kryształu

muffinki z jabłkami i kruszonką Przygotowanie

Zobacz również: inna receptura

Herbatniki jabłkowo-dyniowe z kruszonką Etap 1: Połącz składniki na ciasto: Jabłka pokrój w trójwymiarowe kształty, a następnie obierz je ze skórki. Po roztopieniu masła odstawiamy do ostygnięcia. Ubij jajka w misce. Dodajemy do nich słodyczy. Całość zmiksuj mikserem na puszystą masę. Jajka ubić z mąką, specjalistami od chowu, dynią, mlekiem i margaryną. Aby połączyć składniki, ponownie zmiksuj.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *