Przepis na Domowe babeczki z czekoladą.

Składniki na domowe babeczki:

  • 1 1/2 torebki proszku do pieczenia
  • 50 g czekolady w kawałkach
  • 75 g cukru
  • 1 torebka cukru waniliowego (16g)
  • 1 szklanka mleka
  • 2 jajka
  • 400 g mąki
  • 100 g masła
  • szczypta soli

domowe babeczki Przygotowanie

Zobacz również: inny ciekawy przepis

Czekoladowe babeczki zrobione w domu Rozgrzej grill do 180 stopni Celsjusza i użyj niskiej mocy, aby stopić pastę. W misce wymieszaj sól, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i mąkę. Dodać rozpuszczony tłuszcz. Używając widelca, ubij jajka. Niezależnie od jaj, do mąki należy dodać mleko. Dopóki nie będzie wyglądać jak gęste ciasto, całkowicie skonsoliduj wszystko. Czekoladę należy podzielić na małe kawałki. Delikatnie wlej połowę do ciasta. Po wysmarowaniu masłem foremek na muffiny napełnij je ciastem w dwóch trzecich. Przed pieczeniem w nagrzanym piecu posyp je nadmiarem czekolady. Piecz przez około trzydzieści minut. Jeśli są rozgrzane, sprawdzamy patykiem. Następnie skupiamy się na nich. Pomimo organicznego sosu są obecne. GRATULUJEMY POSIŁKU!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *