Przepis na Domowe babeczki czekoladowe

Składniki na domowe babeczki czekoladowe:

  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki kakao
  • 1 szklanka cukru
  • 150g masła
  • 300g mąki
  • białej
  • 6 okienek czekolady mlecznej
  • 3 jajka
  • 6 okienek czekolady
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • pół szklanki mleka

domowe babeczki czekoladowe Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura

Ręcznie robione czekoladowe babeczki: Najpierw roztop masło w rondelku na małym ogniu, uważając, aby się nie przypaliło. Po całkowitym stopieniu pasty rozbijamy jajka i umieszczamy je w misce. Umieść składniki w drugiej, większej misce: mąkę, proszek do pieczenia, cukier, kakao, pop do pieczenia i cukier waniliowy. Wszystko delikatnie mieszaj łyżką przez około 15 sekund. Konieczne jest, aby masło całkowicie ostygło. Na żółtą masę miksować świeżo ubite jajka z mlekiem przez około 2 minuty. Zrób minimalne mocne stany czekolady. Do wszystkich towarów sypkich dodajemy naszą masę jajeczno-mleczną. Mieszamy. Dodaje się czekoladę. Większa część jest przygotowana. Temperatura piekarnika wynosi 200 stopni. Ustaw babeczki na około 20 minut. Na koniec można dodać bitą śmietanę lub inne dodatki, według sugestii każdej osoby. Weź udział w kolacji!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *