Przepis na Czekoladowo – cynamonowe babeczki z rodzynkami

babeczki z rodzynkami – składniki:

  • 50 g stopionego masła
  • 15 g świeżych drożdży
  • 2 łyżki przegotowanej zimnej wody
  • 4 łyżki syropu trzcinowego
  • 45 g gorzkiej czekolady
  • Ciasto :
  • pszennej
  • 100 g stopionego masła
  • 1 łyżka cukru z wanilią
  • 500 g mąki
  • 1,5 łyżki cynamonu
  • 100 g cukru muscovado
  • 100 g rodzynek
  • 1 jajko
  • Lukier :
  • 4 czubate łyżki cukru do polew
  • Masa na nadzienie :
  • 250 ml ciepłego mleka
  • 75 g cukru muscovado

babeczki z rodzynkami Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inna receptura


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *