Przepis na Czekoladowe muffinki z mlekiem w proszku i wafelkami

Na podwieczorek lub deser polecam takie pyszne muffinki. Zapewniam, że nikt im się nie oprze. Bardzo szybko je się przygotowuje, dosłownie w godzinkę. Polecam.

Składniki na muffinki z mlekiem w proszku:

  • Dodatkowo:
  • 150 ml zimnego mleka
  • 1 czekoladowy wafelek ( 50 g )
  • 2 łyżki mleka w proszku
  • 4 jajka
  • 2 kopiaste łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół szklanki cukru
  • Ciasto:
  • 1 śmietana typu ,,Śnieżka”
  • 1 łyżka ciemnego kakao
  • 2 łyżki mleka w proszku
  • 2 łyżki ciemnego kakao
  • 1 szklanka mąki tortowej
  • 1 szklanka mąki ziemniaczanej

muffinki z mlekiem w proszku Jak zrobić

Zobacz również: inny przepis

1. Gdy białka będą sztywne, stopniowo dodawać cukier i ubijać do całkowitego rozpuszczenia. Następnie dodać żółtka i chwilę ubijać. Dodać kakao, mleko w proszku oraz obie mąki i proszek do pieczenia. Miksuj na niskich obrotach, aż skrawki się połączą. Hitter jest wyjątkowo gruby. 2. Użyj papierowych kubków i pojemnika na herbatniki, aby włożyć przygotowane ciasto. W temperaturze 180 stopni podgrzewaj przez około 20 do 25 minut. Za pomocą suchego patyczka określamy, czy są przygotowane. Całkowicie ostudź przygotowane biszkopty. 3. Śmietankę „Śnieżka” ubić z zimnym mlekiem na puszystą masę, dodać mleko w proszku i kakao, ubić do końca. 4. Gotowym kremem ozdobić muffiny w rękawie cukierniczym. 5. Posyp wafelkiem każdy biszkopt i drobno go rozbij. 6. Muffiny, które wyszły, są już gotowe do podania. Weź udział w posiłku.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *