Przepis na Czekoladowe muffinki z galaretką

Składniki na muffinki z galaretką:

  • 200g mąki
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • dowolna galaretka
  • 0,5 szklanki mleka
  • 120g cukru pudru
  • tarta
  • 1 jajo
  • 0,5 kostki masła
  • 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • bułka
  • tabliczka czekolady mlecznej lub gorzkiej

muffinki z galaretką Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inny przepis

Herbatniki czekoladowe nadziewane dżemem Robimy dżem. Rozluźnij pastę i poczekaj, aż ostygnie. Pojedyncza miska jest zwykle używana do łączenia mąki, cukru, sody oczyszczonej i proszku do pieczenia, tak jak w babeczkach. W innej misce wymieszaj rozdrobnioną pastę do smarowania, jajko i mleko. Zmiksuj ze sobą płynne i suche składniki. Dodaj roztopioną czekoladę do naszego ciasta. Blachę wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą, włożyć ciasto do otworów. Wypełnij otwory do połowy, aby babeczki nie były niepotrzebnie wysokie. Podgrzewać przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Dopóki nie ostygną, trzymaj babeczki w opakowaniu. Zdejmij czapki z herbatników. Galaretkę należy pokroić w kółka. Dżem rozsmarować na babeczkach.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *