Składniki na muffinki z galaretką:
- 200g mąki
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- dowolna galaretka
- 0,5 szklanki mleka
- 120g cukru pudru
- tarta
- 1 jajo
- 0,5 kostki masła
- 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
- bułka
- tabliczka czekolady mlecznej lub gorzkiej
muffinki z galaretką Przygotowanie:
Zobacz koniecznie: inny przepis
Herbatniki czekoladowe nadziewane dżemem Robimy dżem. Rozluźnij pastę i poczekaj, aż ostygnie. Pojedyncza miska jest zwykle używana do łączenia mąki, cukru, sody oczyszczonej i proszku do pieczenia, tak jak w babeczkach. W innej misce wymieszaj rozdrobnioną pastę do smarowania, jajko i mleko. Zmiksuj ze sobą płynne i suche składniki. Dodaj roztopioną czekoladę do naszego ciasta. Blachę wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą, włożyć ciasto do otworów. Wypełnij otwory do połowy, aby babeczki nie były niepotrzebnie wysokie. Podgrzewać przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Dopóki nie ostygną, trzymaj babeczki w opakowaniu. Zdejmij czapki z herbatników. Galaretkę należy pokroić w kółka. Dżem rozsmarować na babeczkach.
Dodaj komentarz