Przepis na Czekoladowe kruche ciasteczka

Szybkie, proste a jakże pyszne 🙂 Idealny czekoladowy smak. Polecam robić z podwojonych składników bo znikają w mgnieniu oka.

Składniki na czekoladowe kruche ciasteczka:

  • 120 g masła
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1/4 szklanki kakao
  • 1/3 szklanki mąki kukurydzianej
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 jajko

czekoladowe kruche ciasteczka Przygotowanie:

Zobacz również: inny przepis

Bezpośrednio po zastygnięciu cukru pudru i margaryny dodać obie mąki, kakao i jajko. Wszystko należy ułożyć tak, aby tworzyło jednolitą masę. Ciasto powinno być przemoczone, ale nie lepkie do rąk. 2 Umieść przygotowane ciasto w plastikowej torbie i przechowuj je przez godzinę w lodówce. Podzieliliśmy to i od tego momentu ustawiliśmy na stołach. Dokończ do grubości 5 mm i wytnij dowolne kształty. 3 Wykonaj rozgrzewkę przez około dziesięć minut w temperaturze 160 stopni. Blisko 15 minut w piekarniku gazowym bez termoobiegu.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *