Szybkie, proste a jakże pyszne 🙂 Idealny czekoladowy smak. Polecam robić z podwojonych składników bo znikają w mgnieniu oka.
Składniki na czekoladowe kruche ciasteczka:
- 120 g masła
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 1/4 szklanki kakao
- 1/3 szklanki mąki kukurydzianej
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 jajko
czekoladowe kruche ciasteczka Przygotowanie:
Zobacz również: inny przepis
Bezpośrednio po zastygnięciu cukru pudru i margaryny dodać obie mąki, kakao i jajko. Wszystko należy ułożyć tak, aby tworzyło jednolitą masę. Ciasto powinno być przemoczone, ale nie lepkie do rąk. 2 Umieść przygotowane ciasto w plastikowej torbie i przechowuj je przez godzinę w lodówce. Podzieliliśmy to i od tego momentu ustawiliśmy na stołach. Dokończ do grubości 5 mm i wytnij dowolne kształty. 3 Wykonaj rozgrzewkę przez około dziesięć minut w temperaturze 160 stopni. Blisko 15 minut w piekarniku gazowym bez termoobiegu.
Dodaj komentarz