Przepis na CZEKOLADOWE BABECZKI Z WIÓRKAMI KOKOSOWYMI

Och ta czekolada! Czy może być coś słodszego od solidnej porcji czekolady skoncentrowanej w małej rozpływającej się w ustach muffince..

babeczki z wiórkami kokosowymi – składniki:

  • 250 ml mleka 3,2%
  • 350g cukru
  • szczypta soli
  • pół szklanki wiórków kokosowych
  • 250g prawdziwego masła
  • polewa:
  • 5 jajek XL
  • 3 tabliczki gorzkiej czekolady (3x100g)
  • 500g mąki pszennej 450
  • 60 ml śmietany 30%
  • łyżka aromatu waniliowego
  • płaska łyżeczka sody oczyszczonej
  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady (2 x 100g)

babeczki z wiórkami kokosowymi Jak przygotować:

Zobacz również: inna ciekawa receptura

1. Żółtka ubić z cukrem i margaryną na jasną i puszystą masę. Dodaj mąkę, mleko, pop, sól i ulepszacz waniliowy. Utwórz pianę z białek jaj i delikatnie przenieś je fizycznie do odtwarzacza. Czekoladę posiekać na tarce lub blenderze, a następnie połączyć z masą. Przygotuj polewę czekoladową, piecząc ciasto w papierowych foremkach i blasze do beczek przez 20 minut w 180 stopniach, podczas gdy babeczki stygną. Za pomocą szpikulca zbadaj ciastka, aby zobaczyć, czy po tym czasie nadal pieczą się w środku. Po podgrzaniu śmietanki do wrzenia wyłączamy ogień w rondelku i dodajemy połamaną czekoladę, cały czas mieszając, aż się upłynni. Po wyeliminowaniu z intensywności płynnej masy czekoladowej, skonsoliduj z nią kawałki kokosa. Babeczki zamrozić po ostygnięciu 🙂


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *