muffinki majonezowe – lista składników:
- kakao
- Składnik na masę:
- cukier – 1,5 szklanki,
- rum – 6 łyżek,
- sok marchwiowo-pomarańczowy przecierowy – 1/2 l
- mleko
- soda – 2 łyżeczki
- majonez – 3/4 szklanki,
- mąka
- Składniki na ciasto:
- budyń waniliowy – 2 opakowania,
- cukier – 6 łyżek
- masło
muffinki majonezowe Jak zrobić:
Zobacz także: inna receptura
Herbatniki z kremem pomarańczowym i ciemnym majonezem Połącz mleko, cukier i majonez. Dodaj rum i chwilę później kakao, mieszając. mieszać. Weź dwie lub trzy łyżki mieszanki i oddziel w nich napój bezalkoholowy, a po pewnym czasie dodaj do masy majonezowej. Ponownie wymieszaj przed dodaniem mąki. Napełnij papierowe foremki na muffinki do 3/4 wysokości. Pieczemy około 25 minut w 170 stopniach. Ustaw krem. Bąbelki soku pomarańczowego wyciśniętego z marchwi na 400 mililitrów. Budyń należy podzielić na 100 mililitrów. Umieść budyń w bulgoczącym soku, aby go ugotować. Schłodzoną masę należy połączyć z delikatną margaryną. Dodawaj pastę kawałek po kawałku, uważając, aby masa nie skwaśniała. Po zrobieniu kremu odstawiamy do ostygnięcia. Użyj kremu, aby rozjaśnić schłodzone herbatniki w dowolny sposób.
Dodaj komentarz