Przepis na Czarne muffinki majonezowe z kremem pomarańczowym

muffinki majonezowe – lista składników:

  • kakao
  • Składnik na masę:
  • cukier – 1,5 szklanki,
  • rum – 6 łyżek,
  • sok marchwiowo-pomarańczowy przecierowy – 1/2 l
  • mleko
  • soda – 2 łyżeczki
  • majonez – 3/4 szklanki,
  • mąka
  • Składniki na ciasto:
  • budyń waniliowy – 2 opakowania,
  • cukier – 6 łyżek
  • masło

muffinki majonezowe Jak zrobić:

Zobacz także: inna receptura

Herbatniki z kremem pomarańczowym i ciemnym majonezem Połącz mleko, cukier i majonez. Dodaj rum i chwilę później kakao, mieszając. mieszać. Weź dwie lub trzy łyżki mieszanki i oddziel w nich napój bezalkoholowy, a po pewnym czasie dodaj do masy majonezowej. Ponownie wymieszaj przed dodaniem mąki. Napełnij papierowe foremki na muffinki do 3/4 wysokości. Pieczemy około 25 minut w 170 stopniach. Ustaw krem. Bąbelki soku pomarańczowego wyciśniętego z marchwi na 400 mililitrów. Budyń należy podzielić na 100 mililitrów. Umieść budyń w bulgoczącym soku, aby go ugotować. Schłodzoną masę należy połączyć z delikatną margaryną. Dodawaj pastę kawałek po kawałku, uważając, aby masa nie skwaśniała. Po zrobieniu kremu odstawiamy do ostygnięcia. Użyj kremu, aby rozjaśnić schłodzone herbatniki w dowolny sposób.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *