Przepis na Cytrynowo pomarańczowe babeczki

Składniki na pomarańczowe babeczki:

  • Polewa :
  • 25 ml słodkiej śmietany
  • 30 g deserowej czekolady
  • kolorowa posypka do ciast
  • 2 łyżki domowej kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 1,5 łyżki słodkiej śmietanki 30%
  • 125 ml oleju
  • 1 duże wiejskie jajko
  • 200 g mąki
  • pszennej
  • 1 duża cytryna
  • 100 ml mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 100 g mąki
  • 4 łyżki cukru

pomarańczowe babeczki Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: ciasteczka cynamonowe

Babeczki z lukrem z pomarańczy i cytryny Cytrynę należy obrać, dokładnie oczyścić i pokroić w drobną kostkę. W jednej misce wymieszaj cukier, obie mąki i proszek do pieczenia. Wymieszaj suche składniki widelcem, a następnie dodaj cytrynę, skórkę pomarańczową i sok, który został wyciśnięty z cytryny podczas jej krojenia. W drugiej misce dokładnie wymieszaj mleko, jajka i olej. Skonsoliduj płynne i suche mocowania (zwykle używam widelca do mieszania odtwarzacza ciastek). Foremki silikonowe napełnij biszkoptem po włożeniu ich do płyty rolkowej. W piekarniku nagrzanym do 175 stopni piec babeczki przez 25 do 30 minut. Babeczki wyłożyć na metalową kratkę do ostygnięcia po upieczeniu. Umieść miskę nad małym garnkiem, w którym jest woda. Miski nie należy zanurzać w wodzie. Mieszaj śmietankę w misce z połamanymi kawałkami czekolady, aż dobrze połączy się z czekoladą. Posyp babeczki posypką po przykryciu gotową polewą.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *