Składniki na babeczki czarne:
- masło
- jajko
- mąka
- czekolada
- sól
- gorzka czekolada 200g
- cukier 1/2 szklanki
- sok z cytryny
- proszek do pieczenia 2 łyżeczki
- mleko
- orzechy w białej
- czekoladzie
- biała
babeczki czarne Jak przygotować
A może spodoba Ci się także: kruche ciasteczka kawowe
Ciemne babeczki z żabą i cytryną Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. W misce łączymy suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia i odrobinę soli. W osobnej misce wymieszaj mokre składniki: margarynę, jajko, mleko i sok z cytryny. Dodaj mokre do suchych w misce z suchymi, szybko i niedbale wymieszaj wszystko, aby połączyć lamówki, wlej kawałki czekolady i wymieszaj. Ponownie. Foremki do babeczek napełnij ciastem prawie po samą górę formy na muffinki. Podgrzewać przez 25 do 20 minut. Po wyjęciu schłodzić. Połącz rozpuszczone czekoladki. Każdą babeczkę pokryj ciemną czekoladą. Orzechy włoskie można wykorzystać jako oczy, rozdzielając je na dwie połówki. Zrób koło z ciemnej czekolady na środku. Wykałaczkę zanurzono w białej czekoladzie, aby pomalować usta.
Dodaj komentarz