Przepis na Cukiniowe gofry z jeżynami i morelami

Składniki na cukiniowe gofry:

  • 1 małe op. jeżyn
  • 200 g śmietany
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 200 g moreli
  • 2 jajka
  • 250 g cukinii
  • pszennej
  • 1 szczypta soli
  • 200 g kefiru
  • 200 g mąki
  • Oraz:

cukiniowe gofry Przygotowanie

Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura

Podawaj kefir i jajka z jeżynami i morelami w gofrach z cukinii w temperaturze pokojowej. mieszać. Po obraniu i usunięciu nasion zetrzyj cukinię (nasiona można zostawić, jeśli cukinia jest młoda i mała). Odstawić na 15 minut, posypać solą i wymieszać. Po tym czasie odcisnąć cukinię, aby pozbyć się nadmiaru soku. Wymieszaj kefir, jajka i mąkę przefiltrowaną z proszkiem do pieczenia. W gorącej gofrownicy upiecz ciasto na złoty kolor. Zimną śmietankę ubić z cukrem pudrem. Wyczyść jeżyny szmatką. Morele obrać, usunąć pestki, a miąższ pokroić w kostkę. Bitą śmietanę i produkty wyrośnięte na ziemi dodać od razu do gofrów po ich lekkim ostudzeniu.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *