Przepis na Ciastka babeczki budyniowe z gotowanym serem

babeczki budyniowe – składniki:

  • 0,5szkl cukru pudru
  • 2 łyżki mleka
  • 150g masła
  • 1 cukier waniliowy
  • 500g sera
  • 1 budyń śmietankowy 60g bez cukru
  • 2 jajka
  • 200ml mleka
  • 2 budynie waniliowe bez cukru po 40g
  • białego
  • 0,5szkl. cukru
  • 1,5szkl. mąki
  • 100g masła
  • 2 małe jajka

babeczki budyniowe Jak zrobić:

Zobacz również: babeczki z szynką i serem

Skorupki na ciasteczka, babeczki i budyń z gotowanym serem Skorupki W misce łączymy suche składniki ciasta. Po dodaniu do jajek pokrojonej margaryny szybko ułożyć ciasto. Owiń mieszaninę folią spożywczą i umieść ją w lodówce na kilka godzin. Zaczynając od przodu, pokrój go na kawałki. Dokończ każdy kawałek o grubości około 4 mm, a następnie wytnij w tym miejscu szklanką koła. Nasmarowaną masą foremkę do babeczek wyłóż masą. Podgrzewać w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut lub do momentu, aż wierzch delikatnie się skarmelizuje. Nadzienie: Rozpuścić margarynę. Wprowadź cukier. Następnie w tym momencie dodaj cheddar i jajka. Podgrzać. Do gorącej masy wlać osłabiony budyń w chłodnym mleku. Gotuj, ciągle mieszając, aż połączenie okaże się gęste. Zmieszaj mleko w proszku z nieco schłodzoną masą. Do napełnienia babeczek ciepłą masą świetnie sprawdzi się worek kierunkowy lub obciążenie ciastem. Babeczki powinny schłodzić się w lodówce.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *