babeczki budyniowe – składniki:
- 0,5szkl cukru pudru
- 2 łyżki mleka
- 150g masła
- 1 cukier waniliowy
- 500g sera
- 1 budyń śmietankowy 60g bez cukru
- 2 jajka
- 200ml mleka
- 2 budynie waniliowe bez cukru po 40g
- białego
- 0,5szkl. cukru
- 1,5szkl. mąki
- 100g masła
- 2 małe jajka
babeczki budyniowe Jak zrobić:
Zobacz również: babeczki z szynką i serem
Skorupki na ciasteczka, babeczki i budyń z gotowanym serem Skorupki W misce łączymy suche składniki ciasta. Po dodaniu do jajek pokrojonej margaryny szybko ułożyć ciasto. Owiń mieszaninę folią spożywczą i umieść ją w lodówce na kilka godzin. Zaczynając od przodu, pokrój go na kawałki. Dokończ każdy kawałek o grubości około 4 mm, a następnie wytnij w tym miejscu szklanką koła. Nasmarowaną masą foremkę do babeczek wyłóż masą. Podgrzewać w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut lub do momentu, aż wierzch delikatnie się skarmelizuje. Nadzienie: Rozpuścić margarynę. Wprowadź cukier. Następnie w tym momencie dodaj cheddar i jajka. Podgrzać. Do gorącej masy wlać osłabiony budyń w chłodnym mleku. Gotuj, ciągle mieszając, aż połączenie okaże się gęste. Zmieszaj mleko w proszku z nieco schłodzoną masą. Do napełnienia babeczek ciepłą masą świetnie sprawdzi się worek kierunkowy lub obciążenie ciastem. Babeczki powinny schłodzić się w lodówce.
Dodaj komentarz