Przepis na Chlebowe babeczki z pastą jajeczną i awokado

Nietypowy sposób na podanie kanapek – chlebowe babeczki zaskakują wyglądem, a pasta jajeczna z awokado stanowi pyszne i zdrowe wypełnienie. Są takie dania wegetariańskie, które zasmakują wszystkim!

babeczki z pastą jajeczną – składniki:

  • Natka pietruszki
  • sól i pieprz
  • sok z cytryny
  • 2 szt.
  • 1/2 szt.
  • Chleb pełnoziarnisty
  • Oliwa
  • 1 łyżeczka
  • Tahini
  • 1/2 szt.
  • 1 łyżeczka
  • Czerwona cebula
  • Jajko
  • Awokado
  • Listki bazylii

babeczki z pastą jajeczną Przygotowanie:

Zobacz także: inna ciekawa receptura

Przygotuj bułki: Usuń skórkę z dwóch kromek chleba po ich rozwałkowaniu i delikatnym spłaszczeniu. Pozostały plasterek należy skropić oliwą z oliwek, dodać sól i pieprz. Użyj oliwy z oliwek do wysmarowania formy na muffiny z dwoma otworami. W naczyniu ścisnąć razem boki i dolną część wyjętego chleba. Ułóż pokrojone w plastry ozdoby na blasze do pieczenia. Włóż wszystko do rozgrzanego do 200 stopni grilla na około 10 minut. Wyprodukuj klej w następujący sposób: Rozbierz jajka po mocnym bulgotaniu i pozostawieniu do ostygnięcia. Regularnie je rozdzielaj, a następnie miksuj w blenderze z awokado, sokiem z cytryny, tahini, solą i pieprzem. Zrób pastę mieszając (kawałki jaj nie mogą się mieszać). Drobne siekanie cebuli pomoże jej wtopić się w klej. Dodaj posiekaną natkę pietruszki. Wyeliminuj z formy podgrzane herbatniki na bazie chleba. Napełnij je klejem i udekoruj chlebem. Jako dodatek użyj nowej bazylii.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *