Przepis na Budyniowe naleśniki

Od czego zacząć uroczyste śniadanie ? Oczywiście od pysznych budyniowych naleśników, pachnących śmietanką z kremowym serkiem , dowolnymi ulubionymi owocami, kropką nad „i” jest dżem truskawkowy-klasyka uwielbiana przez wszystkich, szczególnie tych najmłodszych, ale nie tylko, te naleśniki są całkiem inne niż te zwyczajne, za sprawą budyniu możemy je zrobić mega cieniutkie-ładnie się zawijają i nie rozrywają, choć ciasto jest rzadkie to wychodzą przepyszne. Kubek gorącej herbaty z cytryną i możemy zaczynać ucztę!

budyniowe naleśniki – lista składników:

  • Na około 10 sztuk:
  • 2 torebki budyniu śmietankowego z cukrem trzcinowym
  • 300 ml wody gazowanej mineralnej
  • Kremowy serek ze śmietanką
  • Słoiczek dżemu truskawkowego
  • Ulubione owoce
  • 1 szklanka mleka
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 20 dag mąki tortowej
  • Dodatki:
  • 2 jajka od szczęśliwych kurek

budyniowe naleśniki Przygotowanie

Zobacz również: inna ciekawa receptura

1. Ubij jajka w misce blenderem, aż będą jasne i puszyste. Dodaj mleko i wodę, mąkę z puddingów oraz olej i mieszaj, aż masa będzie gładka i pozbawiona grudek. Przez dziesięć minut oszczędzaj. Teraz podziel ciasto na porcje i wlej na rozgrzaną olejem patelnię. Flapjacki powinny być smażone z obu stron do mizernego smaku. Podawaj z kleksem dżemu, kremowym serkiem i ulubionymi owocami.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *