Przepis na Budyniowe muffinki z gruszką

Pyszne wilgotne muffinki z soczystą gruszką.Idealne na jesienny deser:)

budyniowe muffinki – składniki:

  • jajka, 2 sztuki
  • masło, 125g
  • proszek do pieczenia, 2 1/2 łyżeczki
  • cukier, 1/2 szklanki
  • gruszka, 1 sztuka(ok.200g)
  • mąka ziemniaczana, 4 łyżeczki
  • mąka, 4 łyżeczki
  • sól, 1 szczypta
  • cukier waniliowy, 1 opakowanie(ok.16g)
  • Mąka pszenna, 170g
  • mleko, 350ml
  • Budyń:

budyniowe muffinki Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inny przepis


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *