Przepis na Bożonarodzeniowe muffinki z bakaliami

Składniki na muffinki z bakaliami:

  • 6 okienek czekolady
  • 2,5 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • włoskich
  • Składniki:
  • 3 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • pszennej
  • 2 garstki rodzynek
  • 1 szklanka śmietany
  • Garść orzechów
  • laska wanilii

muffinki z bakaliami Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inny przepis

Świąteczne babeczki z rodzynkami: W misce wymieszaj cukier, jajka i odrobinę ekstraktu z prawdziwej wanilii. Następnie zmiksuj śmietanę z jedną filiżanką mąki, proszkiem do pieczenia i proszkiem do pieczenia. Masę następnie wymieszać łyżką z pokrojonymi orzechami, ulepszonym paskiem pomarańczy i grubo rozdrobnioną czekoladą. Włóż jedną pełną łyżkę stołową hittera do wszystkich kubków na bułki za pomocą wkładek do ciastek. W mocno nagrzanym piecu podgrzewałam herbatniki przez 25 minut w temperaturze 180°F. Wyjąć wkładki z herbatników i po ostygnięciu posypać cukrem pudrem. Podawać.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *