Przepis na Bezmleczne babeczki z kremem i owocami

Kruche babeczki z delikatnym „kremem” budyniowym, idealne na dziecięce i dorosłe przyjęcie. Cieszą nie tylko podniebienie, ale i oko 🙂 Smacznego.

babeczki z kremem i owocami – lista składników:

  • 2 żółtka
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego (bez mleka w składzie)
  • 200 ml mleka ryżowego
  • owoce
  • 20 dkg margaryny bezmlecznej
  • 1/3 szklanki cukru pudru

babeczki z kremem i owocami Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inny przepis

Za pomocą noża posiekaj cukier, żółtka, mąkę i margarynę, a następnie szybko rozmasuj ciasto. Uformowaną kulę włożyć do pojemnika na lód na 30 minut i przykryć folią aluminiową. Po ostygnięciu ciasta posyp semoliną 20 małych foremek na babeczki, dokładnie wysmarowanych margaryną lub olejem. W temperaturze 200 stopni Celsjusza podgrzewać przez około 15 minut. 2 Dodaj 200 mililitrów mleka ryżowego, aby zrobić budyń. Przygotowuje się po wystygnięciu, nakładamy na babeczki i dekorujemy naturalnym produktem 🙂


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *