Polecam przepis na pączki serowe odpowiednie dla osób będących na diecie bezglutenowej, są łatwe i szybkie do przygotowania i nie wymagają wyrastania, ponieważ zamiast drożdży mają sodę oczyszczoną, serdecznie polecam 🙂
bezglutenowe pączki – lista składników:
- 2 łyżeczki śmietany lub jogurtu naturalnego
- 300 g twarogu
- cukier puder do posypania
- 50 g mąki jaglanej lub każdej innej bezglutenowej (na filmiku użyłam mąki z ciecierzycy)
- 100 g mąki kukurydzianej
- 3 jajka
- 50 g skrobi ziemniaczanej
- 50 g mąki ryżowej
- 85 g cukru
- 2 łyżeczki cukru z wanilią lub 1 paczka cukru waniliowego
- szczypta soli
- olej słonecznikowy do smażenia
- pół łyżeczki sody oczyszczonej
bezglutenowe pączki Jak przygotować:
Zobacz również: inny ciekawy przepis
Dodaj komentarz