Przepis na Bezglutenowe pączki serowe

Polecam przepis na pączki serowe odpowiednie dla osób będących na diecie bezglutenowej, są łatwe i szybkie do przygotowania i nie wymagają wyrastania, ponieważ zamiast drożdży mają sodę oczyszczoną, serdecznie polecam 🙂

bezglutenowe pączki serowe – składniki:

  • 85 g cukru
  • 3 jajka
  • cukier puder do posypania
  • olej słonecznikowy do smażenia
  • 2 łyżeczki śmietany lub jogurtu naturalnego
  • 50 g skrobi ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki cukru z wanilią lub 1 paczka cukru waniliowego
  • 50 g mąki jaglanej lub każdej innej bezglutenowej (na filmiku użyłam mąki z ciecierzycy)
  • 300 g twarogu
  • 50 g mąki ryżowej
  • 100 g mąki kukurydzianej
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej
  • szczypta soli

bezglutenowe pączki serowe Przygotowanie:

Zobacz także: inny przepis


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *