Polecam przepis na pączki serowe odpowiednie dla osób będących na diecie bezglutenowej, są łatwe i szybkie do przygotowania i nie wymagają wyrastania, ponieważ zamiast drożdży mają sodę oczyszczoną, serdecznie polecam 🙂
bezglutenowe pączki serowe – składniki:
- 85 g cukru
- 3 jajka
- cukier puder do posypania
- olej słonecznikowy do smażenia
- 2 łyżeczki śmietany lub jogurtu naturalnego
- 50 g skrobi ziemniaczanej
- 2 łyżeczki cukru z wanilią lub 1 paczka cukru waniliowego
- 50 g mąki jaglanej lub każdej innej bezglutenowej (na filmiku użyłam mąki z ciecierzycy)
- 300 g twarogu
- 50 g mąki ryżowej
- 100 g mąki kukurydzianej
- pół łyżeczki sody oczyszczonej
- szczypta soli
bezglutenowe pączki serowe Przygotowanie:
Zobacz także: inny przepis
Dodaj komentarz