Przepis na BANANOWE KOPCE ( bananowe babeczki z kaszy jaglanej )

Mam dla Was przepis na pyszne babeczki bananowe z kaszy jaglanej z orzechami.

Składniki na babeczki z kaszy jaglanej:

  • SKŁADNIKI:
  • * kakao – 1 łyżka
  • * orzechy włoskie, laskowe, nerkowce – 1 szkl
  • * do posłodzenia – cukier, ksylitol, erytytrytol
  • * sok z cytryny – 2 łyżki
  • * sól – 1 szczypta
  • SPÓD:
  • * olej kokosowy – łyżka
  • NADZIENIE:
  • * olej kokosowy – 1 łyżka
  • ( ok. 8-10 babeczek )
  • * cukier puder – 2 łyżki
  • * kakao – 2 szkl
  • * kasza jaglana – 3/4 szkl
  • KRUSZONKA:
  • * daktyle – 10 szt
  • * orzechy włoskie – 1,5 szkl
  • * du zy, miękki banan ( lub 2 mniejsze ) – 1 szt

babeczki z kaszy jaglanej Jak zrobić

Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka

1. 1. Dodaj suche drożdże, siekaną pastę lub margarynę do mąki, która została umieszczona na blacie lub desce do ciasta. Jajka ubić ze śmietaną, cukrem i odrobiną soli. Ponownie wcieraj mieszankę w mąkę. 2. 2. Przykryj odtwarzacz czymś, aby nie wysechł przez 30 minut. Przenieś całość na stolnicę, odetnij kawałek, źle zwiń, włóż do foremek i napełnij dżemem. Ciasto z wyciętymi plasterkami należy wykorzystać do pokrycia najwyższych punktów babeczek. Za pomocą ostrego ostrza zrób krzyżyki. 3. 3. Przygotuj się na piętnaście minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem i ostudzić na kratce.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *