babeczki ze śliwkami . Jeśli czasem brakuje Wam w domu jajek, to możecie zrobić pyszne babeczki z
ciasta bez jajek,
np.
babeczki ze śliwkami
. Te czekoladowe muffiny są bardzo smaczne, a śliwki suszone dają im ciekawy aromat. Zamiast śliwek możecie wykorzystać inne bakalie albo
czekoladę
.
Z podanych składników możecie zrobić też duże ciasto (tak jak ostatnie
ciasto muffinowe
). A jeśli lubicie szybkie desery, to polecam również
crumble jabłkowe
. Smacznego. Fajny pomysł na śniadanie w biegu lub pewną odmianę od kanapek.
Śniadaniowe babeczki warzywne
to babeczki bez mąki, są sycące i można je zabrać ze sobą na wynos. Odkąd dopracowałam recepturę na nie to są u nas hitem poranka.
Do babeczek możecie dodawać różne warzywa czy składniki, tak by za każdym razem były trochę inne. Na pewno warto spróbować 🙂 Śniadaniowe babeczki warzywne to babeczki bez mąki, są sycące i można je zabrać ze sobą na wynos. Marchewkowe babeczki sprawdzają się przy każdej okazji, również na Święta. Wspaniale pachną, mają piękny, pomarańczowy kolorek. A co najlepsze wcale nie czuć marchewki. Marchewkowe babeczki sprawdzają się przy każdej okazji, również na Święta. Pyszne bananowe babeczki z kremem – idealne na zdrowy deser!
Składniki na bananowe babeczki:
- pszennej
- 2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki wiórek kokosowych
- 100g. mleka
- 1/2 tabliczki mlecznej czekolady
- 50g. roztopionego masła
- 4 dojrzałe banany
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 jajka
- 2 łyżki cukru
bananowe babeczki Jak zrobić:
Zobacz koniecznie: inny przepis
Bułeczki bananowe z wiórkami czekoladowymi i kokosowymi: Banany po pokrojeniu na mniejsze kawałki umieść w pojemniku na blender lub wysoką miskę. Dodaj cukier do odcedzenia i zrelaksowaną margarynę. Połącz wszystko. Dodaj jajka, ubijając je, do mieszanki bananów. Dodaj pop do pieczenia i mąkę. Wymieszaj mocowania, aby całkowicie je połączyć. Wypełnij biszkopt do 3/4 wysmarowanymi tłuszczem foremkami na babeczki. Czekoladę drobno posiekać. Posyp czekoladą i wiórkami kokosowymi najbardziej godne uwagi babeczki. W grillu nagrzanym do 180 stopni, podgrzewaj przez około 45 minut lub do momentu, gdy wykałaczka wyschnie.
Dodaj komentarz