bananowe babeczki z czekoladą – składniki:
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 tabliczki mlecznej czekolady
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżki cukru
- 4 dojrzałe banany
- 50g. roztopionego masła
- 1/2 szklanki wiórek kokosowych
- pszennej
- 3 jajka
- 100g. mleka
bananowe babeczki z czekoladą Jak przygotować:
Zobacz również: inna ciekawa receptura
Bułeczki bananowe z wiórkami czekoladowymi i kokosowymi: Banany po pokrojeniu na mniejsze kawałki umieść w pojemniku na blender lub wysoką miskę. Dodaj cukier do odcedzenia i zrelaksowaną margarynę. Połącz wszystko. Dodaj jajka, ubijając je, do mieszanki bananów. Dodaj pop do pieczenia i mąkę. Wymieszaj mocowania, aby całkowicie je połączyć. Wypełnij biszkopt do 3/4 wysmarowanymi tłuszczem foremkami na babeczki. Czekoladę drobno posiekać. Posyp czekoladą i wiórkami kokosowymi najbardziej godne uwagi babeczki. W grillu nagrzanym do 180 stopni, podgrzewaj przez około 45 minut lub do momentu, gdy wykałaczka wyschnie.
Dodaj komentarz