Przepis na Bananowe babeczki z czekoladą i wiórkami kokosowy

bananowe babeczki z czekoladą – składniki:

  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 tabliczki mlecznej czekolady
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżki cukru
  • 4 dojrzałe banany
  • 50g. roztopionego masła
  • 1/2 szklanki wiórek kokosowych
  • pszennej
  • 3 jajka
  • 100g. mleka

bananowe babeczki z czekoladą Jak przygotować:

Zobacz również: inna ciekawa receptura

Bułeczki bananowe z wiórkami czekoladowymi i kokosowymi: Banany po pokrojeniu na mniejsze kawałki umieść w pojemniku na blender lub wysoką miskę. Dodaj cukier do odcedzenia i zrelaksowaną margarynę. Połącz wszystko. Dodaj jajka, ubijając je, do mieszanki bananów. Dodaj pop do pieczenia i mąkę. Wymieszaj mocowania, aby całkowicie je połączyć. Wypełnij biszkopt do 3/4 wysmarowanymi tłuszczem foremkami na babeczki. Czekoladę drobno posiekać. Posyp czekoladą i wiórkami kokosowymi najbardziej godne uwagi babeczki. W grillu nagrzanym do 180 stopni, podgrzewaj przez około 45 minut lub do momentu, gdy wykałaczka wyschnie.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *