Przepis na Babeczki z płatkami czekolady.

babeczki z płatkami czekolady – lista składników:

  • 2 jajka
  • opakowanie Babeczek z płatkami czekolady w proszku ( najlepsze Dr. Oetkera),
  • ok 100 ml wody,
  • ok 100 ml oleju

babeczki z płatkami czekolady Jak przygotować:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Babeczki w czekoladzie. 1. Foremki do babeczek należy ułożyć w otworach blachy do pieczenia. Włącz teraz brojler do około 175 stopni, aby go ogrzać. 2. Przesyp proszek do miski i dodaj różne dodatki (jajka, olej i wodę) przed pieczeniem babeczek. Używając miksera, wymieszaj wszystko, aż będzie gładkie. 3. Obfite 2 łyżeczki kawałków czekolady napełniamy mieszanką i delikatnie mieszamy, tak aby czekolada zatrzymała się w babeczkach. Rozłóż biszkopt między foremkami. Posyp pozostałymi kawałkami czekolady wszystkie babeczki, gdy będą gotowe, aby nadać im piękniejszy wygląd. Fantastyczny posiłek!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *