babeczki z owocami i galaretką – składniki:
- 400 ml mleka
- galaretka
- żółtko
- 4 łyżki cukru
- 2 szklanki mąki pszennej
- sól
- 20 dag masła
- opakowanie cukru wanilinowego
- budyń waniliowy
- 10 dag płatków migdałowych
- 30 dag winogron
babeczki z owocami i galaretką Przygotowanie:
A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis
Galaretkę schłodzić przed schowaniem do lodówki. Ciasto wymieszać, zagnieść i schłodzić przez godzinę. Oczyść winogrona. Foremki wysmarować margaryną, aby były natłuszczone. 2 Zrób jak gracz: wrzuć fragmenty do foremek za pomocą szklanki, pokrój je widelcem i wytnij. W temperaturze 180°C podgrzewać przez 15 minut. Ugotowanym budyniem napełnij babeczki, dodaj kawałki winogron, a następnie przykryj zastygłą konfiturą. 3 CZAS: około godziny Źródło: Tydzie Dobry
Dodaj komentarz