Przepis na Babeczki z orzechami laskowymi i czekoladą

babeczki z orzechami – lista składników:

  • 1 szklanka mąki
  • 50 g czekolady (użyłam toffi)
  • laskowych
  • pszennej
  • 2 jajka
  • 1/3 szklanki mielonych orzechów
  • 1/3 szklanki brązowego cukru
  • 1/3 szklanki siekanych orzechów
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 115 g masła
  • 2 łyżki mleka
  • laskowych

babeczki z orzechami Jak przygotować:

Zobacz także: inny przepis

Czekoladowe ciastka z orzechami laskowymi Umieść delikatną pastę (lub jasną margarynę) w misce. Aż do uzyskania miękkiej śmietany, wymieszaj cukier w kolorze ziemi. Dodawać po jednym jajku, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Margarynę wymieszać z przesączoną mąką i proszkiem do pieczenia. Dodać czekoladę (można użyć czekolady słodkiej, mlecznej lub mlecznej; ja użyłam czekolady z nadzieniem toffi, mielonymi orzechami, posiekanymi orzechami i dokładnie wszystko razem wymieszałam. W piekarniku nagrzanym do 170 stopni napełnij miseczki mieszanką i piecz przez ok. około 25 minut. Po 5 minutach studzenia formy przełóż ją na metalową kratkę.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *