babeczki z orzechami – lista składników:
- 1 szklanka mąki
- 50 g czekolady (użyłam toffi)
- laskowych
- pszennej
- 2 jajka
- 1/3 szklanki mielonych orzechów
- 1/3 szklanki brązowego cukru
- 1/3 szklanki siekanych orzechów
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 115 g masła
- 2 łyżki mleka
- laskowych
babeczki z orzechami Jak przygotować:
Zobacz także: inny przepis
Czekoladowe ciastka z orzechami laskowymi Umieść delikatną pastę (lub jasną margarynę) w misce. Aż do uzyskania miękkiej śmietany, wymieszaj cukier w kolorze ziemi. Dodawać po jednym jajku, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Margarynę wymieszać z przesączoną mąką i proszkiem do pieczenia. Dodać czekoladę (można użyć czekolady słodkiej, mlecznej lub mlecznej; ja użyłam czekolady z nadzieniem toffi, mielonymi orzechami, posiekanymi orzechami i dokładnie wszystko razem wymieszałam. W piekarniku nagrzanym do 170 stopni napełnij miseczki mieszanką i piecz przez ok. około 25 minut. Po 5 minutach studzenia formy przełóż ją na metalową kratkę.
Dodaj komentarz